Medicină alternativă, ozonoterapie, acupunctură, biorezonanţă

Terapia Cu Ozon

image 50Tratamentele locale cu raze de frecventa inalta cu degajare de ozon:
abcese, anemie, astm, arterioscleroza(Chelie), Punctele negre, Ceata pe Creier (in urma atacului vascular cereblar), bronsita, vanatai, guturai, bolile ginecologice (vaginita, cervicita, anexita etc…), circulatia sanguina, racelile, degeraturi, matreata, Surditate si boli ale urechilor, eczeme, nevralgie faciala, prostata, caderea parului, gusa, guta, hemoroizi, insomnie, lumbago sciatica, afectiuni nervoase, nevralgie, nevrita, obezitatea, dureri abdominale, paralizie, reumatism, cicatrici, boli de piele, riduri si alte afectiuni si dureri.

 

Ce este ozonoterapia și cum acționează aceasta în corp

Efectele biologice ale oxigen-ozono-terapiei sunt variate. Ea intervine în ameliorarea stării generale înaintea unei intervenţii chirurgicale sau, în mod special, în reabilitarea pacienţilor după o boală gravă sau după o intervenţie chirurgicală. Această metodă ajută ca medicaţia să-şi facă mai bine efectul. „În primul rând, ozonul este creat în niște celule ale corpului, deci este o substanță naturală și foarte folositoare. Ozonul se mai produce în natură atunci când există fulgere, trăsnete. Descărcarea electrică în mediul de oxigen creează ozonul. Mirosul pe care îl simțiți, de fân cosit, la sfârșitul furtunii, este mirosul ozonului. S-a observat ca acest ozon are efecte foarte bune asupra corpului, asupra durerilor. Mie îmi vin pacienți cu dureri înfiorătoare de spate, aduși de familie, și în câteva ore pleacă acasă pe picioarele lor, se simt foarte bine. Deci tot ce înseamnă durere merge foarte bine cu ozon, dar mai merg și patologii, cum ar fi hepatita cronică. Merge forte bine pe diabet și pe niște maladii care nu au alte rezolvări, de exemplu, nevralgia de trigemen“, a spus doctorul Ștefan Tiron, președinte fondator al Societății Române de Ozonoterapie și președintele Forului Mondial de Ozonoterapie.

Care sunt procedurile medicale

Amestecul de oxigen şi ozon se administrează prin mai multe metode. Gazele pot fi amestecate cu o cantitate de sânge de la pacient, care apoi este administrată intravenos pacientului sau injectată sub piele ori direct în muşchiul inflamat cu ajutorul unei seringi. Există, de asemenea, uleiuri şi creme pe bază de oxigen şi ozon, apă ozonată, care se administrează pe cale orală, şi băi cu ozon. Uleiurile şi cremele sunt recomandate pentru tratament anticelulitic sau pentru îngrijirea pielii, ajută la reducerea ridurilor şi înlăturarea acneei. „Ozonul se face foarte simplu sub formă de microinfiltratii cu ace foarte fine, nu e dureros, se poate face mai adânc cu infiltrații intramusculare, chiar și intraarticulare, dar se poate face și pe cale generală. Se scoate sânge într-un borcănel, se bagă ozon, iar sângele este trimis iar în organism, se numește autohemotransfuzie. Este un lucru foarte simplu și ușor. Se mai poate face insuflatie rectala, care merge foarte bine, fără durere și cu rezultate extraordinare. Este singurul procedeu pe care îl facem la sportivii de performanță pentru că ei nu au voie să facă manipulări sangvine. Am adus acum în țară și o saună. Pacientul intră și există acolo niște tratamente care fac foarte bine și pielii. Sunt și creme cu ozon“, a continuat doctorul.

Ozonoterapia, fară riscuri și efecte secundare

Ozonoterapia nu are efecte adverse, dacă este practicată conform standardelor Societății Internaționale de Ozonoterapie! Acest lucru, care diferențiază terapia cu ozon de alte metode terapeutice, se datorează faptului că mecanismele de acțiune ale ozonului potențează funcționarea normală a organismului, atunci când acesta este afectat de boală și nu se bazează pe crearea unor reacții care să înlocuiască un mecanism natural cu unul artificial.

Reacțiile secundare ale ozonoterapiei se încadrează, majoritatea lor, în categoria celor favorabile: creşterea stării generale de bine, ameliorarea circulației și funcționării hepatice. Astfel, chiar dacă scopul unei terapii este destinat tratării unei afecțiuni, de exemplu diabetul, se vor observa ameliorari și în alte teritorii. Adică, pe lângă scăderea glicemiei și îmbunătățirea circulației la nivelul membrelor, s-a observat ca efectul antiinflamator determină scăderea semnificativă a durerilor la nivelul articulațiilor mari (șold, genunchi) la pacienții care au asociate și patologii articulare (coxartroza, gonartroza). „Ozonul nu are practic efecte adverse, numărul de incidente și accidente la ozonoterapie este de 0,00005, adică mai puțin ca la aspirină, deci nu sunt probleme“, a încheiat doctorul Ștefan Tiron.