Medicină alternativă, ozonoterapie, acupunctură, biorezonanţă

Masajul Chiropractic/ Chiropractica (Terapia Yumeiho)

image 46Tratamentul este recomandat pentru cei care adopta pozitii (posturi) gresite (in timpul lucrului, la volan sau in fata calculatorului), urmate de deplasarea pozitiei oaselor si aparitia de posturi vicioase, cu deviatii si deformari ale coloanei vertebrale (scolioza, cifoza, lordoza).
Deasemenea, datorita activitatilor zilnice, cu suprasolicitari la efort prelungit, prin greutate corporala excesiva, coloana vertebrala se poate si tasa, de aceea este nevoie de intinderi (elongatii) si “tragerea oaselor” (rearanjarea articulatiilor).
Astfel, masajul chiropractic (terapia Yumeiho) readuce oasele in pozitia normala, naturala, cu efecte spectaculoase.
Deviatiile coloanei vertebrale se se reduc, durerea se amelioreaza vizibil, iar mobilitatea este recapatata integral, deoarece se refac curburile normale ale coloanei vertebrale.
Manevrele trebuie executate de persoane calificate, dupa o verificare atenta si dupa un masaj de relaxare al muschilor dorsali, care sunt, de cele mai multe ori, incordati.
Numarul si frecventa sedintelor se stabilesc in functie de afectiunea pacientului, gradul de deformare, vechimea afectiunii; de asemenea, sunt importante si varsta pacientului si afectiunile si tulburarile concomitente ale altor segmente/organe.

Elongatie (Decompresie vertebrala)

image 47Elongatiile sunt tractiuni in ax a diverselor regiuni ale coloanei, cu scopul de a indeparta vertebrele intre ele.tractiunile se executa pe diverite aparate, instalatii sau manual.tractiunea se executa in axul coloanei.poate sa fie:continua, progresiva, sau cu intermitente discontinue in care se creste progresiv forta de tractiune, se mentine la punctul maxim, si se scade treptat.Tractiunile se fac in plan orizontal, vertical sau inclinat.Durata tratamentului este de la 10 pana la 30 de minute, in functie de regiunea tratata.
Indicatiile sunt: sindromurele clinice dureroase cervicale si lombare de origine mecanica, acute sau cronice, determinate de afectarea discului, ligamentelor sau a masei musculare, radiculargiile de origine vertebrala.
Contraindicatiile sunt: hiperalgii cervicale sau lombare, prezenta unor fenomene neurologice nete sau a unui sindrom dural foarte accentuat., prezenta unor devieri vizibile ale coloanei (cifoze, scolioze), persoanelor mai in varsta de 60 de ani, persoanelor cu un sistem nervos labil, anxioase.
Senzatia de ameliorare sau disparitia durerii sub tractiune este indicatorul cel mai bun al aplicarii unei tehnici corecte.
Elongatia poate evita operatiile de Hernie de Disc Lombare si Cervicale in faza incipienta sau amelioreaza durerile in faza cronica.