Masaj Energizant pe Meridiane
Spre deosebire de acupresiune, care solicita puncte specifice din acupunctura, masajul energizant pe meridiane consta in exercitarea unor presiuni, frecari si lovituri usoare de-a lungul meridianelor.
Functioneaza pe acelasi principiu ca masajul Shiatsu.
Douasprezece linii esentiale (meridiane sunt denumite in acupunctura), purtatoare ale energiei vitale QI (pronuntat ci), strabat corpul uman la fel ca niste cursuri de apa.
Ajuta la o mai buna pastrare a circulatiei sanguine si energetice
Masaj Neuro-Muscular pe Coloana Vertebrala
Sistemul neuromuscular pe coloana vertebrala reprezinta ”carcasa” corpului uman. Pentru ca si corpul sa se miste armonios, toate partile acestuia trebuie sa fie in echilibru. Daca una din parti isi pierde acel echilibru, atunci si intregul organism sufera, iar ca rezultat, apar diverse afectiuni.
Acest program include o actiune integrala asupra sistemelor neuro-musculare cu scopul de a corecta manifestarile patologice: modificarea tonusului, spasme musculare, blocari, sindroame dureroase ale coloanei vertebrale ai a articulatiilor si multe altele …
Acest tip de masaj are avantajele:
» prevenirea si reducerea durerilor;
» Imbunatatirea reliefului si elasticitatii;
» Stimularea proceselor de microcirculatie a limfei si sangelui;
» Imbunatatirea oxigenarii si detoxificarii tesuturilor;
» Imbunatatireapielei cu oxigen si eliminarea toxinelor;
» Mobilitatea si flexibilitatea coloanei vertebrale.
» Inlaturarea edemelor;
» Inlaturerea excesului de greutate si celulita;
» Drenaj limfatic si stimularea lichidului din tesuturi;
» Eliminarea produselor metabolice si reducerea cauzelor care stagneaza;
» Stimularea circulatiei periferice a sangelui si imbunatatirea tonusului vascular.
Remodelare corporala, drenaj limfatic si masaj anticelulitic
Remodelarea corporala
Planul terapeutic individualizat de remodelare corporala este alcatuit in urma unei consultatii prealabile.
Procedurile ce pot fi folosite sunt:
» Lipostimulare;
» Miostimulare;
» Masaj vacumatic;
» Presoterapie;
» Radiofrecventa tripolara;
» Impachetare Bruno Vassari – Vitis.
Drenajul limfatic
Este considerat un element cheie in procesul de slabire si remodelare corporala. Are un rol extrem de important in eliminarea rezidurilor si distruge bacteriile si toxinele. Dintre remediile naturale, tehnicile si manevrele de masaj ocupa un loc fundamental, reprezentand o cale care nu ar trebui evitata. Trebuie mentionat faptul ca tehnicile si metodele de masoterapie anticelulitica reprezinta una dintre cele mai bune metode de a scapa de celulita (numita si coaja de portocala) care poate sa apara in diferite zone ale corpului uman. Din punct de vedere medical aspectul de celulita este determinat de o acumulare locala de grasimi, toxine si apa la nivelul tesutului adipos. Este afectata populatia feminina mai mult decat cea masculina, cu un procent de 80%, respectiv 20%. Influentele tratamentului prin masoterapie anticelulitica asupra corpului uman se explica in buna masura prin actiunea directa asupra straturilor superficiale si profunde ale corpuluI.
Masajul anticelulitic
Stimuleaza circulatia sanguina arteriala si venoasa, elimina toxinele din organism si diminueaza stratul adipos, imbunatateste aspectul pielii, prin cresterea oxigenarii si scade circumferinta corporala.
Se efectueaza local (abdomen, fese, picioare, brate), in zonele afectate de celulita, folosindu-se creme speciale, reductoare sau uleiuri specifice pentru a spori efectul anti-celulita.
Cauzele care determina aparitia celulitei sunt multiple: prea multa depunere de grasime in celule si in spatiul dintre celule; existenta deranjamentului hormonal care provoaca depunere de grasime si apa, pe fund, in interiorul si exteriorul coapselor, pe sold, pe pielea burtii, pe spate; blocarea materialelor rezultate din ardere de catre toxinele interioare; alimentatia nerationala, proasta functionare a rinichilor, ficatului, consumarea de lichide in cantitati mici, lipsa de miscare, constipatia, proasta circulatie a sangelui, stresul si multe altele.
Reflexoterapie
Ca ramura a medicinei orientale, reflexologia este stiinta zonelor reflexogene ale organismului, situate pe suprafata corpului, in general la distanta fata de organele pe care le reprezinta.
Organele sunt componente inseparabile in ansamblul organismului uman, avand legatura vasculara si energetica directa cu zonele corespunzatoare reflexogene. Astfel, se cunosc zone de proiectie la nivelul picioarelor, mainilor, coloanei vertebrale, limbii, urechii, intestinului gros. Reflexul este activitatea fundamentala a sistemului nervos, cu ajutorul caruia se regleaza relatiile dintre organe si se stabilesc relatiile dintre organism si mediul inconjurator.
Este asociata medicinei alternative si isi gaseste originea in antichitatea egipteana si chineza, fiind o practica la fel de veche ca acupunctura sau presopunctura.
Marele avantaj al metodei consta in completa lipsa de toxicitate, in conditiile in care civilizatia noastra traverseaza astazi o epoca foarte poluata, inclusiv pe plan medicamentos.
Prin reflexoterapie nu se trateaza simptomatologia bolilor, ci cauzele lor. Reluarea normala a circulatiei sangelui in organul sau zona afectata este un mare castig, deoarece sangele transporta substante de asimilatie, dezasimilatie si aparare.
Alt avantaj al reflexologiei este verificarea starii de sanatate a unui individ intr-un timp relativ scurt.
Presopunctura
Presopunctura functioneaza pe principiul ca zone restranse, precum talpa piciorului ar fi reprezentari la scara mica ale intregului corp. Prin urmare, stimularea respectivelor zone ajuta organismul sa se echilibreze si favorizeaza vindecarea bolilor. Dar, cel mai important in cazul presopuncturii este faptul ca previne afectiunile deoarece actioneaza curatand corpul de deseurile toxice.
Punctele de presopunctura sunt puncte asupra carora se aplica o presiune, timp de 15-30 de secunde, cu degetele sau cu un instrument cu cap proeminent pentru a obtine beneficii pentru sanatate. Actiunea presopuncturii nu a fost inca dovedita si este considerata o forma de medicina alternativa.
Presopunctura isi are originea in medicina chineza antica, inca din anul 2000 i.Hr., conform Scolii Medicale de la Harvard.
Presopunctura nu trebuie aplicata pe zonele cu rani, cu inflamatii, cu abcese, eruptii cutanate, varice, vezicule sau cu tesut cicatrizat. Punctele energetice legate de reglarea tensiunii arteriale nu ar trebui stimulate la femeile insarcinate sau la hipertensivi.
Aromaterapia
Aromaterapia este inhalarea de uleiuri vegetale, care sunt cunoscute sub numele de uleiuri esentiale, pentru o crestere fizica, mentala si emotionala a starii de bine si poate oferi beneficii psihologice si fizice atunci cand sunt utilizate corect. Uleiurile esentiale pot fi folosite in mod individual pentru aromaterapie sau cu ingrediente naturale complementare, cum ar fi uleiurile vegetale.
Aromaterapie si imbunatatirea starii organismului
Aromaterapia este doar unul dintre multe moduri de a va bucura de beneficiile uleiurilor esentiale. Atunci cand se practica Aromaterapia este vital sa se foloseasca numai uleiuri esentiale pure, nediluate. Produse sintetice, parfumuri de calitate nu au nivelul necesar de componente benefice si ofera putine sau nici un efect pozitiv.
Uleiurile esentiale pot fi aplicate direct pe piele. Unele uleiuri trebuie sa fie mai intai diluate de accea este foarte important a se citi eticheta acestuia inainte de utilizare.
Domenii-cheie de aplicare sunt:
» Crestetul capului;
» Tample;
» In spatele urechilor;
» Gat;
» Partea superioara a spatelui;
» Abdomen (in dreptul organelor interne);
» Talpa, glezna si degetele picioarelor.