Medicină alternativă, ozonoterapie, acupunctură, biorezonanţă

Electroacupunctura

Electro-Acupunctura (Acupunctura fara ace)

image 13Medicina traditionala castiga tot mai mult teren in Romania, iar dovada este numarul mare de pacienti care se adreseaza cabinetelor de kinetoterapie sau acupunctura.
Acest lucru l-au constatat chiar medicii si terapeutii care au competenta in medicina traditionala.
Acupunctura este punctul de referinta in Medicina Alternativa Chinezeasca, care mai este cunoscuta si sub denumirea de Medicina Alternativa sau Complementara. Cei care practica aceste specializari sunt recunoscuti de Ministerul Sanatatii care recunoaste aceaste forme medicale: acupunctura, fitoterapia si homeopatia practicate de medici si terapeuti specializati in domeniu.

Cand boala este deja avansata, si a fost nevoie de operatie, atunci acupunctura ajuta doar la calmarea durerii si la revenirea mai rapida a organismului.
In acest caz acupunctura poate fi folosita doar ca tratament complementar.
Electro-Acupunctura este cea mai avansata formă de acupunctura avand un punct precis si la o frecventa specifica.

Auriculoterapia

image 14Programul ne permite investigarea si analizarea tuturor organelor, tesuturilor si celulelor.
Auriculoterapia este o terapie uimitoare care combina acupunctura moderna (laser & elecrtic) si neurologia avansata, actionand direct in sistemul endocein prin punctele specifice din urechea externa. Tratamentul poate da rezultate pozitive in cele mai multe cazuri INSTANT.

Ce este Auriculoterapia?

Diferenta evidenta dintre auriculoterapie si acupunctura este locatia in care se administreaza tratamentul respectiv. Un fapt putin cunoscut este ca tot sistemul endocrin din corp este prezent in urechea externa.
Exista multe aplicatii care se adreseaza auriculoterapiei, cu rezultate uimitoare.

Acestea trateaza: depresia, pierderea in greutate, fumatul, tulburari ale pielii, migrene, dependente si adictii cum sunt drogurile, fumatul, sciatica, insomnie, dureri de cap si de spate, constipatia, oboseli cronice si alte boli sau afectiuni.
In functie de problema abordata, cele mai multe tratamente auriculoterapeutice dureaza intre 10 si 15 minute. Anumite conditii, afectiuni sau boli necesita mai multe tratamente.
Depinde de varsta si gravitatea pacientului, la persoanele in varsta tratamentul dureaza in general mai mult ca la copii, adolescenti sau maturi, insa rezultatele sunt uimitoare de cele mai multe ori chiar si atunci cand Medicina Alopata nu mai da rezultate.

Acupunctura cu laser

Ce este Acupunctura Cu Laser?

image 15O metoda relativ noua de stimulare, acupunctura cu laser foloseste de obicei fascicule laser cu consum redus de energie in loc de ace de acupunctura traditionala si are rolul de a influenta fluxul de curent la punctele de acupunctura.
Dincolo de medicina conventionala, aceasta procedura este de obicei procedura preferata pentru un tratament eficient al afectiunilor dureroase, cum ar fi sindromul de tunel carpian, cot de tenis, artrita genunchiului si dureri de cap cronice la copii.

Cei mai multi practicanti au o cunoastere aprofundata de medicina traditionala chineza si o intelegere clara a modului in care diferite functii sunt date de punctele de acupunctura.